Сербія планує суттєво збільшити витрати на армію та поліцію

Сербія планує суттєво збільшити витрати на армію та поліцію

Укрінформ
Проект бюджету Сербії на наступний рік передбачає суттєве збільшення фінансування збройних сил та правоохоронних органів. 

Про це повідомляє Balkan Insight.

"Поточний план бюджету Республіки Сербія на 2019 рік передбачає збільшення витрат на збройні сили країни на близько 40 відсотків, а на поліцію – на 13,5 відсотка», - йдеться в повідомленні.

Якщо говорити про реально суми, то витрати на сербське міністерство оборони становитимуть близько 792 мільйонів євро, а на міністерство внутрішніх справ – 720 мільйонів євро. При цьому зарплати для працівників обох відомств зростуть в середньому на 9 відсотків. Також варто наголосити, що в цьому бюджеті вперше за довгі роки витрати Сербії на армію перевищать витрати на поліцію. Головною причиною збільшення витрат на військове відомство у сербському уряді назвали потребу в «серйозній модернізації збройних сил».

Читайте також: Міжнародні сили КFOR проведуть навчання на півночі Косова

Як відомо, даний бюджетний проект сформувався у ситуації, коли в балканському регіоні зростає нестабільність. Так, слід нагадати, що на цьому тижні Косово ввело 100% митні тарифи на усю сербську продукцію, що всерйоз загострили і без того погані відносини Белграда та Приштини (нагадаємо, що Косово є лише частково визнаною країною та не входить до ООН). Попередні спроби налагодити дружні та добросусідські відносини між Сербією та її колишньою провінцією за посередництва ЄС не призвели до успіху.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-