У Франції активісти обіцяють відновити на вихідні протести

У Франції активісти обіцяють відновити на вихідні протести

Укрінформ
У Франції активісти руху «жовті жилети», які виступають проти підвищення цін на пальне, організовують у суботу нові масові акції, включаючи демонстрацію на Єлисейських полях у центрі Парижа.

Про це заявив речник протестного руху Ерік Друет, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Як і минулої суботи, буде збір на Єлисейських полях. «Жовті жилети» мають намір продовжувати такі дії, збираючись кожної суботи на Єлисейських полях», - заявив активіст протестного руху.

Така позиція «жовтих жилетів» щодо продовження протестів залишається незмінною, незважаючи на наміри уряду Франції і особисто президента Еммануеля Макрона розпочати загальнонаціональний діалог з питання реформи галузі енергетики.

За урядовою програмою, розрахованою на 10 років, Франція має перейти до чистої енергетики. Зокрема, до 2035 року уряд має зупинити 14 ядерних реакторів, також закриттю підлягатимуть деякі теплові станції, що працюють на вугіллі.

Для реалізації цих планів французький уряд ухвалив рішення підвищити із січня 2019 року акцизи на пальне: до 6,5 євроцента на дизельне та до 2,9 євроцента на бензин.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції вже майже два тижні тривають акції протестів так званих жовтих жилетів, які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду загалом та вимагають відставки президента Макрона.

Читайте також: У Греції триває масштабний страйк

За даними МВС Франції, у результаті масових заворушень по всій країні дві людини загинули, більше 600 отримали поранення, включаючи близько сотні правоохоронців.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер поклав відповідальність за ескалацію масових безладів на лідера ультраправих сил Марін Ле Пен.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-