Румунія готова пропорційно відповісти на ескалацію у Чорноморському регіоні

Румунія готова пропорційно відповісти на ескалацію у Чорноморському регіоні

Укрінформ
Румунія з особливою увагою стежить за розвитком ситуації в Україні та Керченській протоці і готова до будь-якого сценарію розвитку подій.

Про це поінформували у прес-службі президента Румунії Клауса Йоганніса за підсумками його зустрічі з представниками румунської діаспори у Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми з особливою увагою, у режимі реального часу стежимо за ситуацією в Україні та у Керченській протоці. Хочу запевнити, що Румунія готова до будь-якого сценарію розвитку подій у цьому регіоні, а також будемо готові спільно з нашими союзниками пропорційно відреагувати залежно від ситуації", - заявив Йоганніс.

Глава Румунії закликав також до недопущення ескалації ситуації у Керченській протоці та Азовському морі.

Раніше із засудженням агресії і провокації Росії проти України виступило Міністерство закордонних справ Румунії.

Читайте також: Гармс наполягає, що НАТО не може залишити Україні проблему агресії РФ на Азові

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці Росії обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися.

На захоплених кораблях знаходилися 23 моряків, шестеро з них поранені.

Верховна Рада 26 листопада прийняла закон "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні " на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-