В ОЗХЗ підозрюють нову хімічну атаку в Алеппо

В ОЗХЗ підозрюють нову хімічну атаку в Алеппо

Укрінформ
Організація із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) розслідує можливу хімічну атаку в сирійському місті Алеппо.

Про це заявив генеральний директор організації Фернандо Аріас, повідомляє агентство Reuters.

"Організація із заборони хімічної зброї розслідує ймовірну газову атаку в сирійському Алеппо, через яку постраждало до 100 осіб", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сирійська опозиція спростувала звинувачення у хімічній атаці

За словами Аріаса, ОЗХЗ подала запит до департаменту безпеки ООН щодо того, чи буде безпечно відправити команду експертів в Алеппо.

Представник Всесвітньої організації охорони здоров'я Тарік Джесаревич заявив, що ВООЗ "отримала непідтверджені повідомлення про те, що пацієнти, які прибувають в медичні установи в Алеппо, мають симптоми, що можуть свідчити про вплив хімічних агентів".

Читайте також: У Сирії заявляють про хімічну атаку в Алеппо - більше сотні постраждалих

Як повідомлялося раніше, спільне розслідування журналістів BBC Panorama і BBC Arabic виявило, що хімічні атаки в Сирії, які заперечував режим Асада і його союзник Росія, допомогли сирійському диктатору наблизитися до перемоги в громадянській війні.

Загалом, журналісти стверджують про 106 хімічних атак у Сирії в період з березня 2014-го по квітень 2018 року. Їх було завдано після того, як президент Асад підписав Міжнародну конвенцію про заборону хімічної зброї та погодився знищити весь хімічний арсенал країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-