США мусять негайно збільшити допомогу Україні у сфері безпеки — сенатор

США мусять негайно збільшити допомогу Україні у сфері безпеки — сенатор

Укрінформ
Сенатор-демократ Боб Менендес закликав президента США Дональда Трампа надати додаткову військову допомогу Україні після нападу Росії на кораблі ВМС ЗСУ у Керченській протоці.

Про це він написав у Twitter.

"Кремль поважає лише сильного супротивника, який готовий протистояти агресорам. У цей небезпечний час США не можуть дозволити собі слабкої активності президента Трампа на саміті "Великої двадцятки". Він мусить продемонструвати американське лідерство у захисті наших принципів та наших близьких союзників у Європі", – наголосив Менендес.

Сенатор рішуче засудив агресивні дії РФ у Керченській протоці та закликав Москву негайно звільнити українські кораблі та екіпаж.

"У відповідь адміністрація Трампа мусить негайно збільшити обсяг допомоги Україні у сфері безпеки, включно з наданням летального морського обладнання та зброї", – заявив він, закликавши Трампа зробити це до зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Аргентині.

Крім того, на думку сенатора, Конгрес має ухвалити додаткові санкції проти Росії.

"У нас є чітка можливість надіслати месидж Кремлю, що військова агресія та політичне втручання з-за кордону не залишаться безкарними", – підсумував він.

Читайте також: Трамп прокоментував конфлікт на Азові

Як повідомляв Укрінформ, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці Росії обстріляли та захопили три українські кораблі у Керченській протоці. За оперативною інформацією, малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", уражені вогнем противника, втратили хід. Рейдовий буксир "Яни Капу" також змусили зупинитися. Поранено шістьох українських моряків.

Верховна Рада 26 листопада ухвалила закон №9338 "Про затвердження указу Президента України "Про введення воєнного стану в Україні" на 30 днів у 10 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-