Італія може піти на поступки у бюджетному питанні, аби уникнути санкцій ЄС

Італія може піти на поступки у бюджетному питанні, аби уникнути санкцій ЄС

Укрінформ
Правляча коаліція Італії може зменшити закладений дефіцит на наступний рік аж до 2% ВВП, аби уникнути запровадження дисциплінарної процедури з боку Європейського Союзу.

Про це повідомляє Reuters.

"Правляча коаліція Італії може зменшити закладений дефіцит на наступний рік аж до 2% ВВП, аби уникнути запровадження дисциплінарної процедури з боку Брюсселя", - йдеться у повідомленні.

Нині в проекті бюджету країни закладений дефіцит у 2,4% ВВП, що є значно більшим, ніж 0,8% ВВП, який був закладений минулим урядом Італії.

Як повідомляє Reuters, напередодні зустрічі у понеділок ввечері лідери ультраправої партії "Ліга Півночі" та партії проти істеблішменту "Рух 5 Зірок" допустили можливість зменшення дефіциту на наступний рік.

Читайте також: Італійський суд у справі нацгвардійця Марківа заслухав перших свідків

Раніше уряд Італії відкинув вимоги Єврокомісії щодо коригування проекту бюджету та заявив, що не відмовиться від запланованих витрат, незважаючи на можливість запровадження санкцій ЄС.

Як повідомлялося, Єврокомісія може розпочати проти Рима санкційну процедуру через порушення законів ЄС у питанні бюджету, в якому закладений дефіцит 2,4% ВВП, що, в свою чергу, може порушувати Пакт про стабільність і зростання ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-