У Бухаресті відкрився найбільший у Румунії Кафедральний собор

У Бухаресті відкрився найбільший у Румунії Кафедральний собор

Укрінформ
Церковні урочистості з нагоди відкриття найбільшого в Румунії Кафедрального собору - «Порятунок нації», пройшли у Бухаресті.

В урочистій літургії у зв'язку з освяченням храму взяли участь більш як 50 тисяч вірян, патріарх Румунської православної церкви Даніель і Вселенський патріарх, предстоятель Константинопольської православної церкви Варфоломій, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Кафедральним собором «Порятунок нації» може пишатися кожен із румунських громадян. Ми зобов'язані зберігати у своїх душах його вогонь і тепло. Нам усім багато що ще варто зробити, але, переконаний, що з Божою допомогою ми доведемо розпочате до кінця», - зазначив румунський патріарх.

Читайте також: У Брюсселі відбулася церковна меса зі вшанування жертв Голодомору

На церемонії освячення була і прем'єр-міністр Румунії Віорика Денчіле. Президент Клаус Йоханніс ще кілька днів тому заявив, що не зможе взяти участі в церемонії освячення храму через невідкладні заходи у Брюсселі.

Будівництво храму розпочалося декілька років тому ще за часів президентства Траяна Бесеску, а остаточну здачу в експлуатацію всього комплексу заплановано на 2021-2022 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-