Фонд Сороса припиняє роботу в Туреччині

Фонд Сороса припиняє роботу в Туреччині

Укрінформ
Фонд "Відкрите суспільство" мільярдера Джорджа Сороса припиняє свою діяльність в Туреччині після того як, президент країни Реджеп Таїп Ердоган звинуватив його в спробі "розділити й знищити держави".

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву фонду.

"Фонд "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса заявив у понеділок, що припиняє свою діяльність в Туреччині через кілька днів після того, як президент країни Реджеп Таїпа Ердоган звинуватив мільярдера-філантропа в спробі розділити й знищити держави", - йдеться у повідомленні.

У Фонді повідомили, що стали мішенню "необгрунтованих звинувачень" у турецьких ЗМІ, що унеможливлює продовження роботи.

Як додали у "Відкритому суспільстві", щодо фонду також вело розслідування турецьке МВС, яке намагалося встановити зв'язок між фондом та протестами в стамбульському парку Гезі у 2013 році.

Також зазначається, що один із засновників фонду, Хакан Алтінай, був серед 13 затриманих 10 днів тому. Затриманих звинуватили у підтримці засудженого правозахисника Османа Кавали з метою здійснення перевороту в державі шляхом масових протестів.

Читайте також: Ердоган назвав "необов'язковим" рішення ЄСПЛ щодо екс-лідера прокурдської партії

Минулого тижня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у своїй промові заявив, що за Кавалою стоїть Сорос, який завдяки великим грошам "розділяє держави та знищує їх".

Як повідомлялося, 15 травня Фонд "Відкрите суспільство", заснований уродженцем Будапешта мільярдером Джорджем Соросом, заявив, що припинить свою діяльність в Угорщині і перенесе офіс у Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-