В ОАЕ помилували британця, який отримав довічне ув'язнення за шпигунство

В ОАЕ помилували британця, який отримав довічне ув'язнення за шпигунство

Укрінформ
В Об'єднаних Арабських Еміратах помилували британського науковця Метью Хеджеса, який був засуджений до довічного позбавлення волі за шпигунство на користь Великої Британії.

Про це повідомляє BBC.

"В Об'єднаних Арабських Еміратах помилували британського науковця Метью Хеджеса, який був засуджений за шпигунство (на користь Великої Британії - ред.). Рішення набирає одразу чинності", - йдеться у повідомленні.

Влада ОАЕ повідомила, що помилування було одним з наказів, що видані з нагоди святкування Національного дня країни.

У прокуратурі заявили, що Хеджес визнав свою провину в суді в Абу-Дабі, який засудив його за шпигунство до довічного позбавлення волі.

Як повідомлялося, 31-річного Метью Хеджеса затримали в аеропорту Дубая 5 травня. На противагу звинуваченням у шпигунстві британець заявив, що приїхав до країни для наукових досліджень.

Читайте також: В ОАЕ британцю дали довічне за шпигунство

Суд в Абу-Дабі звинуватив Хеджеса у "шпигунстві для або від імені" британського уряду. Проте чоловік повністю відкидає усі звинувачення.

Представник родини Хеджеса заявив, що слухання тривало всього 5 хвилин і на ньому не був присутній адвокат.

Міністр закордонних справ Британії Джеремі Гант заявив, що був "глибоко шокований та розчарований" вироком, наголосивши, що це матиме "наслідки для відносин між двома країнами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-