Влада Франції покладає на Ле Пен відповідальність за масові безлади

Влада Франції покладає на Ле Пен відповідальність за масові безлади

Укрінформ
У Міністерстві внутрішніх справ Франції покладають відповідальність на ультраправих на чолі з Марін Ле Пен за масові безлади у Парижі.

Про це заявив у суботу міністр внутрішніх справ країни Крістоф Кастанер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

"У Парижі відбувається ескалація протестів через Марін Ле Пен (лідер ультраправої політичної сили), яка закликала демонстрантів вийти на Єлисейські поля. Це зробили 5 тисяч людей та будують там барикади", - заявив міністр журналістам.

Він наголосив, що за масовими заворушеннями стоять ультраправі політичні рухи.

Водночас глава французького МВС високо оцінив дії правоохоронців, яких він особисто відвідав у суботу.

За попередніми оцінками на вулиці Парижа загалом вийшло близько 36 тисяч протестувальників. До підтримання порядку залучено 3 тисячі правоохоронців. Вони застосовують спеціальну техніку та засоби, включаючи водомети та сльозогінний газ.

Читайте також: Поліція Парижа розганяла протестувальників сльозогінним газом і водяними гарматами

Як повідомлялося, у Франції вже тиждень тривають масові акції протестів так званих "жовтих жилетів", які виступають проти підвищення акцизів на паливо, податкової політики уряду загалом та вимагають відставки Президента Еммануеля Макрона.

За даними МВС Франції, у результаті масових заворушень по всій країні дві людини загинули, 606 отриманні поранення, включаючи близько сотні правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-