Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

YouTube-канал української журналістки став жертвою бото-ферми Прігожина

YouTube-канал української журналістки став жертвою бото-ферми Прігожина

Блоги
Укрінформ
Постраждав, як і Фейсбук-профілі багатьох українських блогерів, які викривають російську пропаганду

22 листопада вийшов 4-ий випуск YouTube-проекту "Вечір з Яніною Соколовою".

Упродовж кількох годин, за допомогою скарг, направлених на адресу цього відео і YouTube-каналу, дане відео було видалене, а увесь канал заблокований за звинуваченнями у розповсюдженні хейт-спічу, який порушує чиїсь "духовні скрєпи".

Необхідно погодитися з тим, що у своєму проекті українська журналістка і ведуча слів на адресу наших "заклятих друзів" не добирає. Але...

Певний час я працював у сфері моніторингу соціальних мереж, в тому числі над проблемою атрибуції сарказму, гумору та негативних і нейтральних конотацій у передачі контенту. Це є нетривіальною задачею, і, як я вже неодноразово наголошував у випадку з блокуваннями українських користувачів соцмережею Фейсбук – рішення про видалення контенту з соціальних платформ відбувається у позасудовому порядку за умов неможливості його оскарження.

На мій погляд, це є прямим наступом на свободу слова українських журналістів з боку міжнародних компаній, на який чхати хотів пан Арлем Дезір.

В той же час, ми постійно фіксуємо на російських телеканалах (і тим більше на проросійських YouTube-каналах) заклики до знищення Української Держави та Українського Народу!

Наприклад - https://coub.com/view/18nntf

З моєї точки зору, YouTube-канал української журналістки, як і Фейсбук-профілі багатьох українських блогерів, які викривають російську пропаганду, став жертвою "команди Прігожина", який утримує бото-ферми.

Це вже не перший випадок. Як ви, можливо, пам'ятаєте – також заблоковано було і YouTube-канал Дніпровської філії ПАТ НСТУ за розміщення документального фільму про АТО.

Пропоную усім влаштувати російським ботам "ефект Стрейзанд" – тобто максимально поширити цей відео-контент у будь-який доступний вам спосіб.

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-