ЦРУ має аудіозапис, на якому саудівський принц наказує

ЦРУ має аудіозапис, на якому саудівський принц наказує "втихомирити" Хашоггі - ЗМІ

Укрінформ
ЦРУ має в своєму розпорядженні запис телефонної розмови, під час якої наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман особисто дав вказівку "змусити мовчати" журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це повідомляє турецька газета Hurriyet Daily News.

"Директор ЦРУ Джина Гаспел під час візиту до Анкари в жовтні повідомила про існування запису телефонної розмови між наслідним принцом Мухаммедом і його братом Халідом бін Салманом, який обіймає посаду посла Саудівської Аравії в США", - йдеться у повідомленні.

Посилаючись на джерела, видання зазначає, що під час розмови, зафіксованої ЦРУ, два співрозмовники обговорюють "дискомфорт", створений публічною критикою Хашоггі адміністрації саудівського королівства.

"Як стверджується, наслідний принц дав вказівку якнайшвидше "змусити мовчати" Джамаля Хашоггі, і це розпорядження було перехоплене під час прослуховування ЦРУ. Подальше вбивство є остаточним підтвердженням цієї вказівки", - йдеться у публікації видання.

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Читайте також: Сенат США вимагає розслідувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Раніше Центральне розвідувальне управління вже заявляло, що вбити журналіста Джамаля Хашоггі у Стамбулі наказав спадкоємний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман Аль Сауд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-