Сенат США вимагає розслідувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі

Сенат США вимагає розслідувати роль саудівського принца у вбивстві Хашоггі

Укрінформ
Члени Комітету з міжнародних відносин Сенату США надіслали президенту Дональду Трампу лист з вимогами вирішити питання про те, чи несе відповідальність за вбивство журналіста Джамала Хашоггі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман.

Про це повідомляє АР.

«Голова і високопоставлений член Комітету з міжнародних відносин Сенату написали президенту, вимагаючи, щоб його адміністрація вирішила питання про те, чи несе відповідальність за вбивство Джамала Хашоггі наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман», - йдеться в повідомленні.

Сенатор від штату Теннессі Боб Коркер і сенатор від штату Нью-Джерсі Роберт Менендез написали лист президенту Дональду Трампу, з проханням провести розслідування відповідно до Глобального акту про права людини імені Магнітського.

Цей акт вимагає від президента визначення того, чи несе іноземна особа (у даном випадку саудівський принц) відповідальність за вбивство, тортури або інше грубе порушення міжнародно визнаних прав людини відносно особи, що здійснює свободу вираження (журналіст Хашоггі).

Лист було направлено президенту Трампу після того, як той заявив, що не розриватиме контакти з Ер-Ріядом, не зважаючи на можливість того, що наслідний принц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман міг знати про плани вбивства журналіста Хашоггі.

Читайте також: Саудівська Аравія може змінити спадкоємця через вбивство Хашоггі — ЗМІ

Як повідомлялося раніше, опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було убито на початку жовтня в консульстві королівства в Стамбулі. Ця справа ускладнила зусилля президента США Дональда Трампа щодо збереження зв'язків з Саудівською Аравією і його підтримки наслідного принца.

Зокрема, глава Білого дому заявив у неділю, що не хоче слухати аудіозапис вбивства Хашоггі. Туреччина передала пов'язаний з убивством Хашоггі аудіозапис Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе в Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення оглядача The Washington Post Джамаля Хашоггі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-