Саудівська Аравія може змінити спадкоємця через вбивство Хашоггі — ЗМІ

Саудівська Аравія може змінити спадкоємця через вбивство Хашоггі — ЗМІ

Укрінформ
На тлі скандалу через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі члени правлячої сім'ї Саудівської Аравії виступають за те, щоб наслідний принц Мухаммед бін Салман аль Сауд не претендував на престол.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела.

"Десятки принців та двоюрідних братів з впливових гілок правлячої сім'ї Аль Сауд хочуть побачити зміни у лінії престолонаслідування, однак не будуть діяти, поки король Салман - 82-річний батько наслідного принца - ще живий, повідомляють джерела", - йдеться у повідомленні.

Члени сім'ї визнають, що король навряд чи піде проти свого улюбленого сина, якого влітку 2017 року оголосив наступним правителем країни.

Як зазначається, вони обговорюють можливість з іншими представниками родини, що після смерті короля 76-річний принц Ахмед ібн Абдул-Азіз, брат короля Салмана і дядько принца-наступника Мухаммеда, міг би зайняти престол.

За інформацією джерел, його кандидатуру підтримали б члени сім'ї та деякі західні країни.

Як повідомлялося раніше, опозиційний саудівський журналіст Джамаль Хашоггі був убитий на початку жовтня в консульстві королівства в Стамбулі. Ця справа ускладнила зусилля президента США Дональда Трампа щодо збереження зв'язків із Саудівською Аравією та його підтримки наслідного принца.

Читайте також: Спецслужби США припускають, що Хашоггі "замовив" саудівський принц - ЗМІ

Зокрема, глава Білого дому заявив у неділю, що не хоче слухати аудіозапис убивства Хашоггі. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції і Великій Британії.

Саудівський принц Халід бен Фархан Аль Сауд, який живе в Німеччині, вважає королівську сім'ю Саудівської Аравії причетною до зникнення оглядача The Washington Post Джамаля Хашоггі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-