Жителів Пекіна оцінюватимуть за

Жителів Пекіна оцінюватимуть за "соціальним рейтингом"

Укрінформ
Влада китайської столиці у вівторок заявила, що збирається запровадити до 2021 року для жителів та фірм міста систему «соціального рейтингу».

Є побоювання, що це може значно посилить контроль над громадянами та викликає критику з боку міжнародної спільноти, повідомляє Reuters із посиланням на китайські державні ЗМІ.

«Китайська столиця Пекін першою на собі випробує систему «соціального рейтингу», яку КНР хоче запровадити ще  з 2014 року. Цю систему планують ввести у столичному місті до 2021 року. Такі наміри китайської влади викликають побоювання з боку міжнародного співтовариства щодо значного посилення тоталітарного державного контролю усіх сфер життя громадян», - йдеться в повідомленні.

Як відомо, відповідно до цього плану, який хочуть запровадити в усьому Китаї, кожен громадянин та фірма постійно матимуть свої «бали соціальної довіри». Так, за недостойну поведінку чи проступки, ці бали відніматимуться, а за хороші дії, правильні з точки зору влади, додаватимуться. Такі бали безпосередньо впливатимуть на соціальний престиж тієї чи іншої людини або підприємства.

Читайте також: Китай посилив заборону на імпорт твердих відходів

Проте в системі «соціального рейтингу», яку планують ввести до 2021 року в Пекіні, не згадуються жодні бали. Натомість фігурує поняття «рівня довіри» до того чи іншого підприємства. Сама ж влада китайської столиці підкреслює, що дана система має на меті, в першу чергу, покращення бізнесового середовища Пекіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-