МЗС Пакистану викликало на

МЗС Пакистану викликало на "килим" американського повіреного через заяви Трампа

Укрінформ
МЗС Пакистану викликало американського тимчасово повіреного у справах в Ісламабаді через заяви  Дональда Трампа, який розкритикував країну за її роль у боротьбі з тероризмом та ліквідації Усами Бен Ладена.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву пакистанського відомства 

"Міністр закордонних справ викликав американського тимчасово повіреного у справах Пола Джонса для висловлення рішучого протесту через безпідставні й необгрунтовані звинувачення (Трампа - ред.) проти Пакистану", - йдеться у заяві МЗС країни. 

В пакистанському відомстві також нагадали Трампу, що саме завдяки місцевій розвідці було встановлене місце знаходження колишнього лідера терористичного угруповання "Аль-Каїда" Усами Бен Ладена перед його вбивством.

Як повідомляє Reuters, останні заяви американського президента обурили, зокрема й пакистанського прем'єра Імрана Кана, який заявив, що дуже мало союзників Сполучених Штатів настільки допомогли у війні проти тероризму, як це зробив Пакистан.

Читайте також: У Пакистані застрелили “батька Талібану” - ЗМІ

Раніше, на вихідних, Дональд Трамп в інтерв'ю заявив, що Пакистан "нічого не робить" для Сполучених Штатів попри мільярди американської фінансової допомоги, і звинуватив пакистанських чиновників в тому, що вони знали місце знаходження колишнього лідера терористичного угрупування "Аль-Каїда" Осами Бін Ладена до його вбивства американськими піхотинцями в Пакистані у 2011 році. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-