У Франції зросла кількість постраждалих під час

У Франції зросла кількість постраждалих під час "бензинових" протестів

Укрінформ
У французькому уряді відзначають радикальний та насильницький характер протестів проти підняття цін на бензин, які розпочиналися як мирні акції.

Зокрема, за даними Міністерства внутрішніх справ Франції, станом на вівторок одна людина загинула та 528 отримали поранення, 17 - важкі.

"Сьогодні ми бачимо, що рух, який мирно розпочався у суботу, перетворився на насильство", - заявив глава МВС Франції Крістоф Кастанер.

За його словами, нині учасники акцій, під час яких перекриваються автошляхи та блокується доступ до нафтосховищ, радикалізувалися у своїх діях.

Як повідомлялося, у неділю по всій Франції відбулися багатотисячні акції протесту через рішення уряду підвищити ціни на бензин. У результаті більше 400 людей було поранено, одна особа загинула. Організатор цих протестних акцій - так званий рух "жовтих жилетів". Це стихійний рух невдоволених зростанням цін на бензин, що виник в соцмережах. Протестувальники впізнають один одного за жовтими аварійними жилетами, покладеними під лобове скло.

Читайте також: У Франції продовжуються "бензинові" протести

"Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на бензин, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення.

Водночас у французькому уряді заявили, що планують знизити деякі інші податки, щоб зменшити фінансовий тягар для людей.

Фото: Al Jazeera News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-