Німеччина

Німеччина "закриває" Шенген для 18 саудитів через вбивство Хашоггі

Укрінформ
Берлін не задоволений інформацією у зв'язку з убивством саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, проте вирішив заборонити в'їзд в Шенгенську зону 18 громадянам Саудівської Аравії.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас після прибуття на засідання Ради міністрів ЄС, що проходить в Брюсселі в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Німеччина запустила процес щодо внесення 18 громадян Саудівської Аравії в список осіб, яким заборонений в'їзд у Шенгенську зону", - заявив дипломат.

Представник МЗС ФРН Крістоф Бургер на брифінгу пояснив, що мова йде про 15 членів "команди", яка, як вважається, брала участь в операції по вбивству журналіста, а також 3 людей, яких підозрюють в організації операції. Водночас, він відмовився називати імена цих людей.

У справі Хашоггі Німеччина знаходиться в постійній координації з британськими та французькими колегами. Реакція Берліна на злочин буде узгоджена з іншими країнами після проведення прозорого розслідування і задовільних роз'яснень.

Досі, за словами Мааса, "у цій справі більше запитань, ніж відповідей".

Читайте також: Трамп відмовився слухати запис убивства Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що він убитий, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищено в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії в Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів.

Туреччина передала пов'язані з вбивством Хашоггі аудіозаписи Саудівської Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великої Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-