Соціалісти Молдови пообіцяли зарплату в 600 євро та курс на Росію

Соціалісти Молдови пообіцяли зарплату в 600 євро та курс на Росію

Укрінформ
Під час "Маршу національної більшості", який відбувся в Кишиневі, лідери Партії соціалістів Молдови пообіцяли, що у разі перемоги на парламентських виборах, вони збільшать зарплату до 600 євро, а середня пенсія - до 300.

Про це заявив один з лідерів, екс-радник президента у зв'язках зі ЗМІ Іон Чебан, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

"Окрім збільшення зарплат і пенсій, ми плануємо скоротити пенсійний вік, індексувати пенсії двічі на рік, а також зробити навчання в середніх і вищих навчальних закладах безкоштовним", - заявив Чебан.

Читайте також: У Кишиневі проходить "Марш всенародної більшості"

За його словами, у разі перемоги на парламентських виборах, Партія соціалістів заборонить уніоністський рух, який виступає сьогодні за об'єднання з Румунією, закриє офіс НАТО в Кишиневі і боротиметься за повноправне членство в Євразійському Союзі. Соціалісти також обіцяють зробити Молдову президентською республікою.

Як повідомляв Укрінформ, в неділю, 18 листопада, в Кишиневі пройшов Марш національної більшості, в якому брали участь кілька десятків тисяч громадян. На мітингу, який відбувся в центрі Кишинева, соціалісти представили і свою передвиборну програму. Чергові парламентські вибори в Молдові відбудуться 24 лютого 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-