Французький уряд відмовився скасовувати нові податки на бензин

Французький уряд відмовився скасовувати нові податки на бензин

Укрінформ
Французький уряд відмовився скасовувати нові податки на бензин та дизельне паливо, як того вимагають демонстранти по всій країні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Франції Едуард Філіпп, передає Bloomberg.

«Ми запровадили податки на паливо не для того, аби отримувати задоволення від роздратування французів, а тому, що ми хочемо оподатковувати вуглець, а не людську працю», - наголосив він.

Читайте також: Протести у Франції: Кількість постраждалих збільшилася до 227

Згідно з повідомленнями французьких ЗМІ, у неділю близько 40 тисяч протестуючих заблокували понад 150 доріг по всій Франції. До слова, вчора, під час національного "Дня дії", протестуючих нарахували майже 290 тисяч осіб, які перекрили близько 2000 автошляхів по країні.

Нагадаємо: у Франції тривають протестні акції різного масштабу. Їх організатор - рух "жовтих жилетів". Це стихійний рух незадоволених зростанням цін на пальне, що виник в соцмережах. Протестувальники впізнають один одного по жовтим аварійним жилетам, покладеним під лобове скло.

"Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на паливо, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-