Турецький міністр припускає, що тіло Хашоггі з країни вивезли дипломати

Турецький міністр припускає, що тіло Хашоггі з країни вивезли дипломати

Укрінформ
Після вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі нападники у дипломатичному вантажі могли вивезти його розчленоване тіло з Туреччини.

Таку думку під час перебування у Канаді висловив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Убивці скоїли злочин і через 3-4 години залишили Туреччину. Через дипломатичний імунітет вони разом із багажем виїхали дуже легко, без жодних проблем. Можливо, у багажі вони перевозили розчленоване тіло Хашоггі", - сказав Акар.

Водночас міністр наголосив, що ця інформація іще не має певного підтвердження. "Цього ще не підтвердили. Однак, маючи дипломатичний статус, можна виїздити з і приїздити у країну без перевірки багажу", - зазначив він.

Читайте також: Туреччина вимагає екстрадиції вбивць Хашоггі

Як повідомлялося, саудівський журналіст, оглядач Washington Post Джамаль Хашоггі зник у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня. Офіційний Ер-Ріяд визнав, що його вбито, тільки після 20 жовтня. 1 листопада турецькі ЗМІ повідомили, що тіло Хашоггі було знищене в кислоті, проте офіційного підтвердження цієї інформації немає.

У листопаді під час обшуку в резиденції генерального консула Саудівської Аравії у Стамбулі були виявлені сліди плавикової кислоти та інших хімікатів. Туреччина передала пов'язані з убивством Хашоггі аудіозаписи Саудівській Аравії, США, Канаді, Німеччині, Франції та Великій Британії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-