Лідери ФРН і Франції зібралися в Берліні у День народної скорботи

Лідери ФРН і Франції зібралися в Берліні у День народної скорботи

Укрінформ
Лідери ФРН і Франції разом відзначають цього року День народної скорботи, почавши жалобні заходи з покладання вінків у головному меморіалі жертвам війни і тиранії в Німеччині - Neue Wache.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У церемонії взяли участь президенти ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр і Французької Республіки Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Ангела Меркель, керівники Бундестагу і Бундесрату, Федерального конституційного суду, мерії Берліна та інші.

Цього ж дня обидва президенти виступлять у Бундестазі з промовою в пам'ять про жертви.

День пам'яті жертв війни та насильства відзначають у Німеччині щорічно з 1993 року покладанням вінків в Neue Wache, яка є центральним меморіалом Федеративної Республіки Німеччина. Цього дня по всій країні приспускают державні прапори.

Читайте також: Макрон зустрінеться з Меркель у Берліні

Будівлю Neue Wache було споруджено за прусського короля Фрідріха Вільгельма III у 1816-1818 роках як караульне приміщення для королівської гвардії, а також як пам'ятник полеглим у Наполеонівських війнах. Воно служило головним королівським караульним приміщенням аж до повалення монархії у Німеччині в 1918 році. Воно кілька разів перебудовувалося. За часів НДР біля меморіалу постійно стояла почесна варта, нині вона несе службу у Neue Wache один день на рік - у День народної скорботи.

Як повідомлялося, канцлер Меркель тиждень тому брала участь у пам'ятних заходах з нагоди 100-річчя закінчення Першої світової війни в Парижі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-