Американські війська точно будуть у Польщі - генерал

Американські війська точно будуть у Польщі - генерал

Укрінформ
США гарантують Польщі присутність на її території певних американських військових сил.

Про це під час виступу у Канаді заявив Голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Джозеф Данфорд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Точного рішення щодо американських сил у Польщі ще не було зроблено, але ми сказали нашим польським співрозмовникам: можете бути певними, що американський прапор буде у Польщі, як і військові можливості та наша здатність виконати зобов’язання щодо безпеки Польщі”, - сказав Данфорд.

Читайте також: Польща - проти блокування Угорщиною співпраці України з НАТО

За його словами, наразі обговорюється найбільш ефективний тип організаційної структури цієї присутності.

“Є кілька варіантів для досягнення цього. Це можна зробити або за допомогою постійних сил або ротаційних високої готовності, що продемонструє нашу відданість зобов’язанням у Польщі, у той же час віднадивши будь-якого потенційного противника”, - наголосив генерал.

Читайте також: Міністри оборони США і Польщі підтвердили намір надалі стримувати агресію Кремля

Нагадаємо: на території Польщі дислокуються понад 3 тис. американських військовослужбовців, які перебувають там на ротаційній основі. Зокрема, у рамках зміцненої передової присутності НАТО (Enhanced Forward Presence - EFP) поблизу міста Ожиш (північний схід Польщі) розміщуються кількасот американських військовослужбовців у складі бойової батальйонної групи.

Крім того, у кількох гарнізонах (Жагань, Свентошув, Сквежин і Болеславец) на заході Польщі у рамках ініціативи зміцнення європейського регіону (European Reassurance Initiative - ERI) дислокуються підрозділи бойової групи бронетанкової бригади США.

Додатково у Польщі розміщений також повітряний компонент зі складу бригади бойової авіації, а в населеному пункті Редзікув на півночі країни будується американська база - елемент американської системи ПРО системи Aegis Ashore.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-