Протести водіїв у Франції: 47 поранених, 24 затриманих - ЗМІ

Протести водіїв у Франції: 47 поранених, 24 затриманих - ЗМІ

Укрінформ
В результаті протестів водіїв по всій території Франції проти зростання цін на пальне було поранено 47 осіб, затримано 24.

Про це повідомляє The Local France.

"50-річна жінка загинула і  отримали поранення 47 людей, троє з яких перебувають у критичному стані, під час демонстрацій через високі ціни на пальне у Франції. Поліція затримала щонайменше 24 осіб", - йдеться у повідомленні.

Серед поранених - як самі демонстранти, так і поліцейські та водії, що намагалися проїхати через блокади на дорогах.

Зазначається, що більшість протестів були відносно спокійними, незважаючи на гнів, висловлений людьми в інтерв'ю та у соціальних мережах останніми днями через подорожчання цін на пальне в цьому році, зокрема на дизельне.

Загалом участь у двох тисячах акцій протесту у Франції взяли від 124 тис. до 200 тис. осіб. 

Рух "жовтих жилетів" - це стихійний рух невдоволених зростанням цін на пальне, який виник у соціальних мережах. Учасники протесту впізнають одне одного за жовтим аварійним жилетом, покладеним під лобове скло. "Жовті жилети" протестують проти підвищення цін на пальне, екологічного податку, а також проти "несправедливої політики уряду", що підриває купівельну спроможність населення, пише RFI.

Читайте також: У Франції автомобіль збив учасницю акції проти зростання цін на пальне

У Парижі учасники акції заблокували Єлисейські поля з боку Тріумфальної арки. Ще близько сотні маніфестантів знаходяться біля Єлисейського палацу.

Раніше повідомлялося, що під час акції проти зростання цін на пальне жінка-водій авто випадково збила насмерть протестувальницю, яка брала участь у дорожній блокаді.

Фото: Al Jazeera News‏

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-