Індонезія пропонує

Індонезія пропонує "м'яку" концепцію для Індо-Тихоокеанського регіону

Укрінформ
Очікується, що в 2019 році Асоціація держав Південно-східної Азії (АСЕАН) прийме Концепцію Індо-Тихоокеанського регіону.

Про це заявив начальник департаменту МЗС Індонезії щодо співпраці з АСЕАН Хосе Антоніо Морато Таварес, повідомляє Antaranews.

«Концепція Індо-Тихоокеанського регіону, яка запущена Індонезією та АСЕАН, отримала позитивний відгук з боку глав держав і урядів, які були присутніми на регіональному саміті. Тому очікується, що в 2019 році буде проведено спільну заяву АСЕАН щодо Індо-Тихоокеанського регіону, коли глави держав і урядів зберуться на 34-му саміті АСЕАН в Таїланді», - сказав Таварес. 

За його словами, концепція «Індо-Пасифіка», яка представлена президентом Індонезії Джоко Відодо, відрізняється від запропонованих концепцій США і Японії.

«Концепція Індо-Тихоокеанського регіону, ініційована президентом, відрізняється від концепції, запропонованої Сполученими Штатами. Ми говоримо про м'який підхід і про людей до людей, а Сполучені Штати говорять про військову потужність. Концепція, запропонована Японією, стосується допомоги для регіональних країн, пов'язаних з розвитком інфраструктури», - зазначив він.

Читайте також: Пенс заявляє, що США не підуть із Південно-Китайського моря

Раніше президент Індонезії всебічно і більш детально надав індонезійську концепцію Індо-Тихоокеанської співпраці на 13-му саміті країн Східної Азії в Сінгапурі.

Індо-Тихоокеанський регіон (ІТР) або «Індо-Пасифік» - це концепція ширшого, ніж Азіатсько-Тихоокеанський регіон, геополітичного простору, що включає два океани (Індійський і Тихий) і прилеглі до них країни.

Фото: ANTARA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-