Турецьке МЗС не бачать зв’язку між справами Гюлена та Хашоггі - ЗМІ

Турецьке МЗС не бачать зв’язку між справами Гюлена та Хашоггі - ЗМІ

Укрінформ
Справа вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі та обвинувачення проти ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена в організації державного перевороту в липні 2016 року, жодним чином не пов’язані між собою.

Про це телеканалу TRT World заявив високопосадовець МЗС Туреччини.

«Дві справи (Гюлена та Хашоггі – ред.) абсолютно розділені, … жодним чином не пов'язані між собою, за формою чи змістом», - вказало джерело в МЗС Туреччини.

Неназваний високопосадовець також вказав, що Анкара очікує екстрадиції Гюлена до Туреччини, а не до ПАР, - про останнє йшлося в коментарі американських ЗМІ.

«Ми сподіваємось, що США видадуть Гюлена без умов. Ми не будемо приймати його екстрадицію в Південну Африку, його потрібно передати Туреччині», - заявив представник МЗС Туреччини, запевнивши, що розслідування справи вбивства журналіста буде продовжене.

Читайте також: Білий дім шукає підстави вислати Гюлена, аби "заспокоїти" Ердогана — ЗМІ

Як повідомляв раніше американський телеканал NBC News з посиланням на американських чиновників, Білий дім розглядає можливість вислати із США ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Туреччина звинувачує в організації спроби державного перевороту 15 липня 2016 року, зокрема аби "заспокоїти" президента Туреччини Реджепа Ердогана та переконати полегшити тиск на уряд Саудівської Аравії через справу вбивства журналіста Джамаля Хашоггі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-