Проект угоди щодо Brexit мають вивчити 27 країн ЄС - Меркель

Проект угоди щодо Brexit мають вивчити 27 країн ЄС - Меркель

Укрінформ
Німецькі політики привітали угоду щодо Brexit і сподіваються, що в Британії його узгодження пройде без великих проблем.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель в четвер на прес-конференції в Потсдамі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується питання Brexit, я, в першу чергу, дуже рада, що після тривалих і не зовсім простих переговорів вийшло внести пропозицію», - сказала Меркель.

Вона зазначила, що ця пропозиція схвалена парламентером ЄС Мішелем Барньє, а також його британським колегою. Тепер у Берліні виходять з того, що воно буде обговорено у відповідних органах Великої Британії, напередодні його вже розглянув уряд, на черзі парламент, що «також матиме велике значення». З іншого боку, документ повинні всебічно вивчити у 27 країнах-членах ЄС, попри те, що «дуже довіряють Барнье».

Віце-канцлер, міністр фінансів Олаф Шольц зі свого боку додав, що тепер головне - знайти «впорядкований шлях» по виходу країни з ЄС, оскільки неврегульований процес був би «поганим» для розвитку економічних можливостей Великої Британії, а також «проблематичним» для усієї Європи, усього Євросоюзу зокрема. Тому було важливим і необхідним до останньої хвилини домагатися досягнення взаєморозуміння. Політик помітив, що саму Британію, абсолютно очевидно, очікують непрості дебати, «але гірше, що може статися, - нерегульований розвиток, який не буде добрим ні для громадян, ні для економіки».

Читайте також: У Британії вже другий міністр з питань Brexit йде у відставку

Напередодні міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас заявив, що досягнення попередньої угоди є «великим полегшенням».

Як повідомлялося, 14 листопада після бурхливих дебатів британський кабінет міністрів вирішив підтримати досягнуту раніше підсумкову угоду про вихід з ЄС.

15 листопада про свою відставку через незгоду з угодою про вихід Великої Британії з Євросоюзу заявили міністр з питань Brexit Домінік Рааб і міністр у справах Північної Ірландії Шейлеш Вара.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-