США розширили санкції проти Куби

США розширили санкції проти Куби

Укрінформ
Офіційний Вашингтон розширив список санкцій проти Куби, додавши до нього 26 установ, які контролюються кубинськими силовиками.

Про це офіційно заявив Державний департамент США у середу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У рамках зусиль адміністрації Трампа, спрямованих на запобігання надходження американських коштів військовим, розвідувальним та безпековим службам Куби, Державний департамент додав 26 установ до Списку обмежень щодо Куби, у тому числі, 16 готелів, що належать кубинському військовому відомству",- зазначається в повідомленні.

Крім того, Держдепартамент наклав повторну заборону на п'ять установ, які вже були у "чорному списку", повідомили в Держдепі.

Читайте також: У Пхеньяні зустрілися лідери КНДР та Куби

Нові санкції набирають чинності в четвер, 15 листопада, зазначили в зовнішньополітичному відомстві США. При цьому наголошується, що адміністрація США продовжить періодично оновлювати список обмежень відповідно до Меморандуму президента від 2017 року щодо політики США відносно Куби.

Список обмежень щодо Куби включає установи, які перебуваються під контролем кубинських військових, спецслужб, служб безпеки або їхніх окремих представників. Санкції США забороняють прямі фінансові операції з цими суб'єктами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-