До наступного парламенту Молдови проходять чотири партії

До наступного парламенту Молдови проходять чотири партії

Укрінформ
Партія соціалістів Республіки Молдова, Демократична партія, партії «Платформа «Гідність і правда« і «Дія і солідарність» мають усі шанси ввійти до наступного парламенту Молдови. 

Такими є дані останнього соціологічного опитування, проведеного Інститутом маркетингу й соціологічhttps://www.ukrinform.ua/tag-moldovaних досліджень IMAS, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові. 

«Якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі, за Партію соціалістів готові проголосувати 22,1% виборців, за Демократичну партію - 13,7%, за «Платформу Гідність і правда» - 7,1%, а за партію «Дія і солідарність» - 6,4% громадян», - зазначається у результатах опитування. 

Усі решта учасники виборів не долають поки що необхідний виборчий поріг у 6%. 

 Згідно з результатами опитування, серед молдавських політиків найбільшою популярністю користуються екс-керівник Партії соціалістів, президент Ігор Додон(44,2% виборців), прем'єр-міністр Молдови Павел Філіп(37%) і екс-президент, лідер Партії комуністів Володимир Воронін(32%). На четвертому місці в рейтингу  популярності -  мер міста Оргіїва, бізнесмен Ілан Шор(30%) і лідер Демократичної партії Влад Плахотнюк(22%). Шосту і сьому позицію рейтингу довіри до політичних лідерів посідають, відповідно, Андрій Нестасе   («Платформа «Гідність і правда" - 22%) і Майя Санду(«Дія і солідарність» - 21%). 

Читайте також: У Молдові хочуть "оптимізувати" парламент

 Опитування проводилося наприкінці жовтня - початку листопада, погрішність становить плюс-мінус 2,5%. 

Фото: RTR.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-