У Гамбурзі знову знайшли бомбу, що не розірвалася

У Гамбурзі знову знайшли бомбу, що не розірвалася

Укрінформ
У Гамбурзі у вівторок під час будівельних робіт була виявлена чергова бомба часів Другої світової війни.

Поліція міста повідомляє, що евакуація у небезпечній зоні вже завершена.

"Евакуація закінчилася. Служба знешкодження боєприпасів незабаром почне виконувати свою роботу. Детонатор повинен бути витягнутий і підірваний на місці, тоді ви можете почути невелику детонацію! Не лякайтеся!" - закликають правоохоронці.

Ситуація торкнулася близько 1400 жителів, а також школи та дитячого садка. Поліція евакуювала квартири, магазини, офіси і ресторани у радіусі 150 метрів навколо майданчика, де проходить розмінування.

Бомба була виявлена у районі Шенценфіртеле Гамбурга у вівторок під час будівельних робіт, це 250-кілограмовий вибуховий пристрій британського типу.

Читайте також: Залізничний вокзал Мадрида евакуювали — помилкова тривога

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня бомбу знешкоджували у Франкфурті-на-Майні, евакуювавши майже 16 тисяч осіб. Там само у вересні минулого року з аналогічної причини довелося евакуювати 65 тисяч місцевих жителів, що стало найбільш масштабною евакуацією у Німеччині в післявоєнній історії. За два дні до цього боєприпаси, що не розірвалися, були знайдені у Кобленці, понад 20 тисячам осіб довелося тимчасово залишити помешкання. Наприкінці 2016 року в Аугсбурзі було евакуйовано 54 тисячі осіб, а у травні 2017 року в Ганновері – 50 тисяч. Менш масштабні операції проходять у багатьох німецьких містах майже регулярно. У Німеччині щороку знаходять близько 2 тисяч тонн вибухонебезпечних засобів. З 2000 року в ФРН внаслідок випадкових вибухів загинуло 11 саперів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-