Російська опозиція представить у Вашингтоні

Російська опозиція представить у Вашингтоні "список Путіна"

Укрінформ
Члени Постійного комітету Форуму вільної Росії Марк Фейгін, Іван Тютрін і Андрій Сидельников представлять у Вашингтоні санкційний "Список Путіна".

Про це прес-служба Форуму вільної Росії повідомила Укрінформу.

"На цьому тижні відбудеться кілька зустрічей в різних відомствах США, на яких члени Постійного комітету Форуму вільної Росії Марк Фейгін, Іван Тютрін і Андрій Сидельников представлять санкційний "Список Путіна". Крім зустрічей, Іван Тютрін і Марк Фейгін візьмуть участь у дискусії на тему "Розуміння політичного ландшафту всередині Росії", яку організовує Атлантична Рада", - повідомили в прес-службі Форуму.

Представлений список було прийнято на 4 Форумі вільної Росії у Вільнюсі у грудні 2017 року. Документ містить більше двохсот прізвищ у 12 категоріях. Серед них - вище російське керівництво, глави окремих відомств і держкорпорацій, близькі до Кремля бізнесмени, родичі людей з "близького кола Путіна", пропагандисти, закордонні агенти впливу Росії, а також представники сепаратистських утворень, які контролюються Москвою. Всі вони, наголошують у Форумі, відповідальні за дії, які призвели до порушення російських законів і міжнародного права, "вбивства десятків тисяч громадян Росії та інших країн", розквіту корупції та ізоляції країни. Очолює список російський президент Володимир Путін.

"Ми сподіваємося на зацікавлену увагу наших партнерів в США і Європі до роботи наших активістів, які з ризиком для себе і своїх сімей збирають інформацію в Росії для її передачі зацікавленим відомствам, відповідальним за формування санкційних списків щодо Кремля", - сказав Фейгін , який керує робочою групою Форуму зі складання "Списку Путіна".

В даний момент готується доповнення списку і на майбутньому 6 Форумі, який пройде 7-8 грудня у Вільнюсі, відбудеться голосування щодо включення до списку санкцій нових фігурантів.

Читайте також: Геращенко сказала, чим псевдовибори на Донбасі вигідні для Путіна

Тижнем раніше Держдепартамент США повідомив Конгрес про невиконання Москвою умов для відмови Вашингтона від нових санкцій. Це призвело до запуску механізму розгляду другого пакету санкцій. Перший пакет обмежень було введено наприкінці серпня 2018 року як реакція США на отруєння в Британії колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною. Йдеться про порушення Росією американського закону 1991 року про заборону на виробництво і розповсюдження хімічної зброї.

Форум вільної Росії проводиться у Вільнюсі з 2016 року і є незалежним майданчиком російської опозиції. Згідно заявленої концепції, в рамках Форуму обговорюються актуальні проблеми російської і міжнародної політики, а також сценарії виходу країни з політичної, економічної та цивілізаційної кризи. Всього пройшло п'ять Форумів. Шостий Форум відбудеться у литовській столиці 7-8 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-