ЄС закликав до негайного припинення насильства в секторі Гази

ЄС закликав до негайного припинення насильства в секторі Гази

Укрінформ
Європейський Союз назвав сплеск насильства, який відбувся цієї доби в секторі Гази, «сигналом тривоги», та закликав обидві сторони протистояння «відійти від межі».

Відповідну заяву оприлюднила речник Єврокомісії та Служби зовнішніх дії ЄС Майа Косьянчич.

«Ескалація насильства в Газі та навколо неї, яка відбулася протягом останніх годин, є дуже тривожною. Невибіркові обстріли ракетами та інші дії, спрямовані проти цивільного населення, є неприйнятними та мають бути припинені. ЄС закликає обидві сторони зробити крок назад від межі та уникати будь-яких подальших дій, що могли б посилювати ескалацію, піддати ризику цивільні життя та підірвати нещодавні зусилля зі зменшення напруги. Акти насильства мають бути припинені негайно», - йдеться у заяві Євросоюзу.

Читайте також: У результаті ракетного обстрілу по Ізраїлю з сектора Гази постраждали 53 особи

За повідомленнями міжнародних ЗМІ, вчора, 12 листопада, з території сектору Гази по Ізраїлю було випущено понад 300 ракет, частина з яких була перехоплена системами захисту, але деякі впали у населених районах, в результаті чого постраждали близько 13 осіб, включаючи мирних громадян. Ізраїль з використанням літаків, вертольотів і танків атакував близько 70 цілей, включаючи місця запуску ракет, склади зі зброєю та командні пункти ХАМАС. За деякими повідомленнями, в результаті цієї атаки постраждала будівля телекомпанії «Аль-акса».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-