Гонконг не пустив британського журналіста через скасування інтерв'ю

Гонконг не пустив британського журналіста через скасування інтерв'ю

Укрінформ
В Гонконзі відмовили у в’їзді британському журналісту через розмови з дисидентами на тлі побоювань щодо стану свободи слова у колишній британській колонії.

Про це інформує CNN з посиланням на британські ЗМІ.

«Британському журналісту, якому напередодні не видали робочу візу Гонконгу, заборонили уїзд в місто, оскільки було скасовано його заплановану розмову з китайським дисидентом Ма Цзянем, викликаючи нові побоювання щодо свободи преси в Гонконзі», - йдеться у повідомленні.

За повідомленнями ЗМІ редактору Financial Times в Азії Віктору Маллету відмовили у в’їзді на кордоні після кількох годин допиту імміграційною службою, через кілька тижнів після того, як його робочу візу з невідомих причин не поновили .

Відповідно до чинних в Гонконзі імміграційних правил громадяни Великої Британії, приїздять до Гонконгу без візи, після чого їм дозволяється залишатись в місті протягом 180 днів.

Відмова Гонконгу впустити Маллета в якості туриста фактично ставить його в список персон non grata .

Читайте також: Авіакомпанія у Гонконгу заявляє про витік даних 9,4 мільйона пасажирів

«The Financial Times» в даний час оскаржує попереднє рішення (непоновлення візи – ред.), яке розглядається як відповідь на бесіду журналіста з активістом руху за незалежність Гонконгу, в якості президента Клубу закордонних кореспондентів.

Гонконзький чиновник Керрі Лем заявив, що це "відверта спекуляція", асоціювати відмову у в’їзді для Маллета з серпневою розмовою журналіста з засновником Національної партії Гонконгу (Енді Ченом), організацію діяльність якої нещодавно заборонили в Гонконзі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-