Проросійський конгресмен програв вибори до Конгресу США

Проросійський конгресмен програв вибори до Конгресу США

Укрінформ
Проросійський конгресмен-республіканець Дана Рорабахер програв у своєму окрузі в Каліфорнії вибори до Палати представників США кандидату від Демократичної партії Харлей Рауді.

Про це повідомляє The Daily Beast.

"Представник Дана Рорабахер, проросійський республіканець, який колись хвалився, що на підпитку позмагався з президентом РФ Володимиром Путіним у армреслінгу у 1990 роках, програв своє місце демократу Харлей Рауді", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що раніше він тричі переобирався в 48 окрузі в Каліфорнії до американської Палати представників.

Як повідомляє The Daily Beast, Рорабахеру дали прізвисько "улюблений конгресмен Путіна" після того як стало відомо, що він використовував інформацію від російського уряду для того, аби видалити ім'я вбитого російського адвоката Сергія Магнітського з назви "Глобального акту Магнітського".

За даними газети, раніше агенти ФБР попереджали Рорабахера, що він може стати ціллю для вербування російською розвідкою.

Як повідомлялося, за результатами проміжних виборів до Конгресу США, Демократична партія вперше за вісім років отримає більшість в Палаті представників, натомість республіканці утримають контроль над Сенатом.

Читайте також: Помпео: США застосують акт Магнітського проти причетних до вбивства Хашоггі

Нагадаємо, "Глобальний акт Магнітського" був розроблений у 2012 році в Вашингтоні. Акт визначав коло фігурантів, причетних до загибелі в СІЗО юриста Hermitage Capital Сергія Магнітського і вводив візові та фінансові санкції щодо низки російських чиновників. У чорний список Вашингтон вніс осіб, відповідальних за позасудові розправи, тортури та інші грубі порушення прав людини.

Аналоги цієї норми були схвалені в Естонії, Канаді, Литві та Латвії 2018 року. У Британії в 2017 році була прийнята перша частина "акту Магнітського". Вона стосується заморожування активів тих, хто, на думку Лондона, причетний до грубих порушень прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-