Помпео: США застосують акт Магнітського проти причетних до вбивства Хашоггі

Помпео: США застосують акт Магнітського проти причетних до вбивства Хашоггі

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео заявив, що офіційний Вашингтон скористається Глобальним Актом Магнітського для накладення санкцій проти високопоставлених осіб, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це він заявив під час прес-конференції в вівторок у Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Адміністрація зараз вживає відповідних заходів, з урахуванням інформації, яку наразі мають Сполучені Штати", - зауважив Помпео.

Він повідомив, що американська розвідка встановила "принаймні деяких відповідальних осіб, у тому числі в розвідувальних службах, при королівському дворі, в міністерстві закордонних справ та інших саудівських міністерствах", які могли бути причетними до загибелі Хашоггі.

Читайте також: У Європарламенті закликають належно розслідувати убивство Хашоггі

Помпео зазначив, що США запровадять такі заходи, як скасування віз та інші обмеження.

"Ми також працюємо з Міністерством фінансів щодо можливого застосування санкцій відповідно до Глобального Акту Магнітського відносно цих осіб", - підкреслив держсекретар США.

Читайте також: Убивство Хашоггі було сплановане - Ердоган заявляє про докази

Водночас, він наголосив, що цим американська сторона не обмежиться.

"Ми продовжимо розглядати додаткові можливості, щоб забезпечити відповідальність причетних осіб", - зауважив держсекретар США.

Читайте також: Канада переглядає свої відносини із Саудівською Аравією

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, який критикував владу королівства, безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло – розчленоване та вивезено.

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві. Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши ці визнання "недостатніми".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-