Справа режисера Серебреннікова: суд у Москві розпочав розгляд по суті

Справа режисера Серебреннікова: суд у Москві розпочав розгляд по суті

Укрінформ
Міщанський суд Москви в середу почав розглядати по суті кримінальну справу про розкрадання 133 мільйонів рублів, одним з обвинувачених за якою проходить режисер Кирило Серебренніков.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

"Прокурор зачитує обвинувальний висновок. За його словами виходить, що Серебренніков здійснював загальне керівництво і особисто укладав з Міністерством культури угоди на отримання грошових коштів", — йдеться в повідомленні.

Як передає Медуза, Серебренніков відмовився визнати в суді провину.

"Я не визнавав і не визнаю себе винним. Це обвинувачення не лише абсурдне, але і дійсно незрозуміле. Слова розумієш, а сенсу зрозуміти не можеш", — заявив художній керівник московського театру "Гоголь-центр".

Решта підсудних також відмовилася визнати свою провину.

На лаві підсудних окрім Серебреннікова перебуває колишній продюсер "Сьомої студії" Олексій Малобродський, гендиректор цієї організації Юрій Ітін, а також колишня співробітниця Міністерства культури Софія Апфельбаум. Їх, а також Катерину Воронову і колишнього бухгалтера "Сьомої студії" Ніну Масляєву обвинувачують в розкраданні 133 мільйонів рублів, виділених з держбюджету на театральний проект "Платформа" в 2011–2014 роках.

Читайте також: Справу російського режисера Серебреннікова передали в суд

Перше слухання по суті справи було призначено на 25 жовтня, проте засідання відклали на 7 листопада через хворобу адвоката Малобродського.

Раніше суд відмовив адвокатам обвинувачених у справі, які просили повернути матеріали в прокуратуру. Суд також подовжив до 3 квітня 2019 року домашній арешт Серебреннікову, Ітіну і Апфельбаум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-