Москва вдосконалила тактику втручання у вибори в США

Москва вдосконалила тактику втручання у вибори в США

Укрінформ
Російські агенти застосовують нову тактику, розповсюджуючи суперечливий контент, задля впливу на хід проміжних виборів у США 6 листопада.

Про це пише Reuters.

"Дослідники, що вивчають розповсюдження дезінформації у Facebook, Twitter, Reddit та інших платформах, стверджують, що нова більш витончена тактика дозволила більшості так званих кампаній з інформаційних операцій витримати чистки великих соціальних мереж та уникнути перевірок з боку уряду", - йдеться у повідомленні.

На думку урядових дослідників, науковців та безпекових агенцій, вони (російські агенти – ред.) старанно працюють над тим, щоб приховати свої сліди.

"Росіяни, безумовно, не сидять на місці, вони адаптувалися до збільшення уваги (з боку уряду США, - ред.) на вплив операцій", - сказав Грем Брукі, директор лабораторії цифрової судової експертизи центу Atlantic Council.

Розвідувальні та правоохоронні органи США стверджують, що РФ використовувала дезінформацію та іншу тактику для підтримки виборчої кампанії 2016 року президента Дональда Трампа.

Читайте також: Втручання у вибори: США почали першу кібероперацію з протидії РФ

Російський уряд відкинув заяви про втручання у вибори. Представник російського президента Володимира Путіна у вівторок відмовився коментувати звинувачення у втручанні у підготовку до середньострокових виборів.

Як повідомлялось, напередодні проміжних виборів у Конгрес спецслужби США відзначили, що у них немає інформації, що свідчить про спроби злому виборчої інфраструктури, але попередили про російські спроби поширити фейкові новини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-