У Сирії вбили шістьох найманців «Вагнера» - російські ЗМІ

У Сирії вбили шістьох найманців «Вагнера» - російські ЗМІ

Укрінформ
У колишній будівлі сирійської кримінальної поліції, розташованый на трасі Дамаск - Дейр-ез-Зор, 4 листопада стався вибух, в результаті якого вбито 11 людей, серед них - шестеро росіян.

Про це повідомляє в понеділок «Новая газета» з посиланням на джерела.

«Серед загиблих - п'ятеро бійців Сирійської урядової армії і шестеро осіб, які імовірно належать до підрозділів приватної військової компанії (ПВК) «Вагнер». За словами джерела, в цьому місці розташовано один з підрозділів 5-го корпусу Сирійської урядової армії (САА), укомплектований сирійськими добровольцями, і посилений російськими «військовими радниками», - йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, власником ПВК Вагнера є російський бізнесмен Євген Пригожин, більш відомий як «кухар Путіна». Він постачає харчування для Управління справами президента РФ, московських шкіл і структур Міноборони РФ.

Найманство в Росії заборонено. Згідно із ст. 359 КК РФ, за вербування, навчання, фінансування найманця, «так само як його використання у збройному конфлікті або військових діях» винним може загрожувати до 15 років позбавлення волі.

Читайте також: У Сирії підірвали штаб російських військ, є загиблі — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ з посиланням на сирійський інформаційний ресурс "Мережа інформаційних новин", 2 листопада в результаті підриву вибухового пристрою в штабі російського угруповання військ поблизу міста Дейр-ез-Зор на сході Сирії загинуло щонайменше семеро російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-