У РФ перевізники намагаються через суд заборонити роботу BlaBlaCar

У РФ перевізники намагаються через суд заборонити роботу BlaBlaCar

Укрінформ
Російські перевізники подали до суду позов до французького сервісу пошуку попутників BlaBlaCar з вимогою заборонити роботу компанії на території РФ.

Про це повідомляє "Эхо Москвы".

"З ініціативою про блокування сервісу BlaBlaCar виступила Російська організація "Об'єднання автопасажирських перевізників". Формально позов подано від імені компанії "Транс лайн", до якої приєдналося ще 27 організацій", - йдеться в повідомленні.

На думку позивачів, BlaBlaCar сприяє процвітанню ринку нелегального перевезення - сервіс дозволяє водіям, які під виглядом "спільних поїздок" здійснюють комерційні перевезення, уникати сплати податків і не витрачатися на безпеку.

У заяві стверджується, що сервіс завдає "катастрофічних" збитків ринку автобусних перевезень. За даними позивачів, за останні три роки відтік пасажирів через BlaBlaCar становив близько 20 відсотків. Це позбавляє автотранспортні компанії коштів на оновлення автопарків, інфраструктури і обслуговування маршрутів, що робить їх неконкурентоспроможними.

Читайте також: РФ має дотриматися міжнародного права

Позивачі просять заборонити діяльність сервісу до того часу, поки компанія не приведе її у відповідність до російського законодавства.

Сервіс BlaBlaCar дозволяє водіям, що розмістили оголошення, шукати попутників і ділити з ними транспортні витрати. У Росії ним користується близько 15 мільйонів людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-