Хашоггі задушили, щойно він зайшов у консульство - прокуратура Туреччини

Хашоггі задушили, щойно він зайшов у консульство - прокуратура Туреччини

Укрінформ
Саудівського журналіста Джамаля Хашоггі задушили, щойно він зайшов у приміщення консульства Саудівської Аравії.

Про це у середу заявили в Генеральній прокуратурі Туреччини, інформує CNN Turk.

«Джамаль Хашоггі був задушений одразу після того, як увійшов до будівлі генерального консульства», - вказано в письмовій заяві, яка є першим офіційним підтвердженням причини смерті журналіста.

Таким чином, турецька прокуратура спростувала те, що вбивство Хашоггі сталося в результаті боротьби, випадково, а також те, що це вбивство не було запланованим.

У заяві також вказано, що після вбивства тіло Хашоггі було розчленоване.

Генеральна прокуратура Туреччини вказує на відсутність результативної співпраці з саудівською стороною.

Читайте також: Саудівський прокурор відмовився відповідати на запитання про вбивство Хашоггі - ЗМІ

«Не було отримано конкретних результатів після спілкування із головним прокурором Саудівської Аравії, який відвідав Туреччину», - повідомили в турецькій прокуратурі.

Раніше прокурор Саудівської Аравії Сауд аль Mуджеб відмовився відповідати на ключові запитання турецьких колег в рамках розслідування вбивства Хашоггі.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії у Стамбулі.

Згодом слідчі встановили, що журналіста було вбито, а його тіло розчленоване й вивезене з дипвідомства. 23 жовтня ЗМІ з посиланням на заяву глави турецької партії "Ватан" Дога Перинчека повідомили, що фрагменти тіла Хашоггі знайшли у колодязі на території генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

У ЗМІ також потрапила інформація про те, що Хашоггі мав намір розкрити інформацію про використання Саудівською Аравією хімзброї в Ємені, а Велика Британія знала про заплановану змову проти журналіста за кілька тижнів до вбивства.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-