Кількість жертв нападу на синагогу в Піттсбурзі збільшилась до 10

Кількість жертв нападу на синагогу в Піттсбурзі збільшилась до 10

Укрінформ
За офіційною інформацією, кількість жертв від збройного нападу на синагогу в американському місті Піттсбург, збільшилась до десяти осіб, багато людей отримують лікування від поранень. 

Про це повідомив у суботу центральний американський телеканал CNN.

"Десятеро людей загинули під час стрілянини суботнього ранку на синагозі "Дерево життя" в Піттсбурзі", - наводить телеканал слова голови адміністрації міста Керта Конрада.

Раніше повідомлялося про чотирьох, а потім про вісьмох загиблих, а також про багатьох поранених. Серед нових подробиць, що стали відомі впродовж суботи, зазначається, що нападник, 46-річний Роберт Бауерс, раніше розміщував у соцмережах заклики антисемітського характеру.

Читайте також: Нападник на синагогу у США перед убивством викрикував антисемітські гасла – ЗМІ

Нагадаємо, коли Бауерс зайшов до синагоги, він викрикнув насильницьке гасло проти всіх євреїв та почав стріляти в присутніх.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в місті Піттсбург, штат Філадельфія, нападник вчинив збройний напад на місцеву синагогу "Дерево життя". Інцидент стався близько 10-ї години ранку за місцевим часом. О 9.45 в синагозі розпочалися одразу три служби в різних частинах будівлі, де загалом були присутні близько 100 людей.

На інцидент відреагував президент США Дональд Трамп, назвавши події в Піттсбурзі "спустошливими" та пообіцявши підтримку місцевій громаді з боку федерального уряду. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу також засудив у своїй заяві напад на єврейську громаду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-