Нападник на синагогу у США перед убивством викрикував антисемітські гасла – ЗМІ

Нападник на синагогу у США перед убивством викрикував антисемітські гасла – ЗМІ

Укрінформ
Перед тим, як відкрити стрілянину в синагозі американського міста Пітсбург у суботу, нападник викрикнув заклики расової неприязні, побажавши смерті всім євреям.

Про це йдеться в повідомленні KDKA CBS Pittsburg із посиланням на джерела в поліції.

"Озброєний чоловік зайшов у будівлю (синагоги – ред.) й вигукнув: "Усі євреї мають померти",- зазначається в повідомленні. Після цього чоловік відкрив вогонь по присутніх.

Інцидент стався близько 10-ї години ранку за місцевим часом. О 9.45 в синагозі розпочалися одразу три служби в різних частинах будівлі, де загалом були присутні близько 100 людей.

Як тільки нападник відкрив стрілянину, поліція отримала кілька телефонних дзвінків. Підрозділи правоохоронців з усього міста почали прибувати на місце інциденту майже одразу після отримання сигналів.

Після цього нападник став стріляти по правоохоронцях, внаслідок чого був поранений вогнем у відповідь. Після перестрілки він здався поліції та був взятий під варту.

За словами свідків, це був білошкірий чоловік з бородою. Про ступінь його поранень, поки не повідомляється. Тим часом, CNN повідомив у прямому ефірі ім'я нападника з посиланням на джерела в правоохоронних органах. Ним виявився 46-річний Роберт Бауерс. 

Президент США Дональд Трамп вже відреагував у Тwitter на інцидент.

"Події в Пітсбурзі спустошують набагато більше, ніж можна було уявити одразу. Розмовляв із мером та губернатором, аби повідомити їм, що федеральний уряд підтримував і підтримуватиме їх повною мірою", - написав глава Білого дому.

Читайте також: Поліція підтвердила вісім жертв внаслідок стрілянини у Пітсбурзі

Він також поінформував, що незабаром зробить заяву з приводу інциденту на запланованій зустрічі з представниками фермерських господарств Америки.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу в американському місті Пітсбург терорист вбив щонайменше восьмеро людей під час служби в синагозі. Багато людей отримали поранення. Слідство триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-