Канада відстоюватиме свободу віросповідання у світі - Фріланд

Канада відстоюватиме свободу віросповідання у світі - Фріланд

Укрінформ
Канада обіцяє захищати право на свободу віросповідання по всьому світу.

Про це з нагоди Міжнародного дня свободи віросповідання заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

“Ми рішуче налаштовані працювати із міжнародними партнерами над захистом та пропагуванням свободи релігії та вірувань, у тому числі в рамках Міжнародної контактної групи зі свободи релігії та вірувань, яку Канада заснувала з метою заохочення й поглиблення багатосторонньої координації із цього важливого питання”, - сказав Фріланд.

Вона наголосила, що Канада “рішуче засуджує усі вияви релігійної нетерпимості”. “У багатьох частинах світу люди, які дотримуються різних релігій та вірувань, продовжують зазнавати переслідувань та насильства. Це стосується нападів на християн на Близькому сході та в інших регіонах, у тому числі християн-коптів у Єгипті та християн у Пакистані, дискримінації та переслідування бахаїв у Ємені та Ірані, посилення придушення уйгурів та членів інших релігійних меншин в Китаї, жахливі напади на єзидів у Іраку, а також мусульман-рохінджа у М’янмі та інші ісламські групи по всьому світу, переслідування гуманістів та секуляристів, а також глобальний підйом антисемітизму”, - зазначила глава уряду Канади.

Водночас вона визнала, що Канаді також варто досягти прогресу у встановленні повної релігійної свободи. “Канада не ідеальна: дискримінація й ненависть досі існують у нашому суспільстві також. Ми мусимо й надалі наполегливо працювати, аби упереджувати такі події, як стрілянина у мечеті в Квебеку, випадки антисемітизму по всій країні, а також обурливі чи жорстокі дії проти членів релігійних громад”, - зауважила Фріланд.

Читайте також: Нетаньягу засудив напад на синагогу у Пітсбурзі

Вона наголосила на відданості Канади “миру й інклюзивності, як вдома, так і за кордоном, для усіх релігійних громад”. “У такому мультирелігійному, мультиетнічному суспільстві, як наше, ми усі отримаємо переваги від визнання права усіх людей дотримуватися релігії чи вірувань за їх вибором. Наша різноманітність - це наша сила”, - підсумувала міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-