Facebook виявив, як Іран

Facebook виявив, як Іран "сіяв розбрат" у США й Британії

Укрінформ
Компанія Facebook виявила й знешкодила понад 80 облікових записів, сторінок та груп, пов'язаних з ІР-адресами в Ірані, які намагалися розхитати ситуацію в США й Великій Британії шляхом інформаційних кампаній через соцмережу

Про це повідомило в п'ятницю британське видання The Guardian.

"Facebook виявив і видалив десятки облікових записів, а також сторінок, створених в Ірані, які мали на меті спровокувати розкол у (суспільстві – ред.) США й Великої Британії", - зауважує видання.

Власники облікових записів, які були зареєстровані як резиденти Сполучених Штатів і Британії, розміщували політично суперечливі пости, в тому числі про расові питання, критикували Дональда Трампа, а також робили акценти на міграційній політиці. Загалом йдеться про 82 акаунти, групи й тематичні сторінки, які охоплювали понад мільйонну аудиторію, повідомив керівник напряму кібер-безпеки компанії Facebook Натаніель Глейчер.

Читайте також: Трамп: Найгірше, що трапилося з Росією – це моя перемога на виборах

Він також заявив, що це все було створено для того, щоб "сіяти розбрат". Представник компанії зауважив, що сліди ведуть в Іран, однак поки немає переконливих доказів, що за цим стоїть саме іранський уряд. За його словами, розслідування продовжується.

Глейчер також повідомив, що команда Facebook, яка займається виявленням подібної активності, налічує близько 2 тис. учених, інженерів і дослідників. Вони тісно співпрацюють з урядом, правоохоронними органами та фахівцями з безпеки для виявлення загроз, які можуть містити підроблені облікові записи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-