У Ємені кількість загиблих унаслідок авіаударів зросла до 19

У Ємені кількість загиблих унаслідок авіаударів зросла до 19

Укрінформ
Унаслідок авіаційного удару коаліції на чолі із Саудівською Аравією біля єменського порту в Ходейді, який перебуває під контролем повстанців-хуситів, кількість загиблих зросла до 19 осіб.

Про це повідомляє AP із посиланням на директора місцевого госпіталю Абдуллу Шахаві.

"Представник єменського госпіталю повідомив, що кількість загиблих в результаті авіаудару коаліції на чолі із Саудівською Аравією біля порту Ходейди, який виходить у Червоне море, зросла до 19 людей", - йдеться у повідомленні.

За словами Шахаві, ще шестеро людей отримали поранення. Він також додав, всі загиблі були цивільними.

Зазначається, що сам авіаудар був завданий у середу по продуктовому ринку на півдні Ходейди.

Єменські чиновники з питань безпеки підтвердили авіаудар, проте досі не знають, що саме було його ціллю.

Раніше повідомлялося про загибель щонайменше 10 цивільних осіб у середу під час авіаційного удару коаліції на чолі із Саудівською Аравією біля єменського порту в Ходейді.

Читайте також: Арабська коаліція поновила бомбардування у Ємені

Як відомо, війна у Ємені триває з 2015 року. У цій країні коаліція сусідніх держав Аравійського півострова на чолі із Саудівською Аравією, підтримувана Заходом, надає допомогу офіційній єменській владі у боротьбі проти потужного повстанського руху хуситів, який всіляко підтримує офіційний Тегеран і члени якого утримують два найбільші міста Ємену - столицю Сану та головний порт - Ходейду. Цей конфлікт уже спричинив серйозну гуманітарну катастрофу в регіоні, поставивши мільйони місцевих мешканців перед загрозою голодної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-