Вбивство Хашоггі:  Трамп розкритикував спробу Ер-Ріяда

Вбивство Хашоггі: Трамп розкритикував спробу Ер-Ріяда "замести сліди"

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп розкритикував спробу Саудівської Аравії приховати вбивство журналіста Джамаля Хашоггі, назвавши це найгіршою спробою замести сліди.

Про це повідомляє агентство AP.

"У них була дуже погана початкова концепція... Її погано реалізували", - заявив Трамп додавши, що події після смерті Хашоггі є "найгіршим приховуванням (слідів - ред.)".

Він зазначив, що очікує на повний звіт про вбивство журналіста найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, який критикував владу королівства, зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі. Пізніше слідство встановило, що він був убитий в дипустанові, а його тіло – розчленоване та вивезене.

Читайте також: Помпео: США застосують акт Магнітського проти причетних до вбивства Хашоггі

Ер-Ріяд визнав загибель журналіста, однак зазначив, що той загинув у результаті сварки з людьми, які перебували в консульстві. Західні країни гостро висловились щодо пояснень саудівської влади, назвавши ці визнання "недостатніми".

Крім того, державний секретар США Майк Помпео заявив, що офіційний Вашингтон скористається Глобальним Актом Магнітського для накладення санкцій проти високопоставлених осіб, причетних до вбивства журналіста Джамаля Хашоггі.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-