Правозахисники заявляють про арешти й катування у секторі Гази

Правозахисники заявляють про арешти й катування у секторі Гази

Укрінформ
Організація з захисту прав людини Human Rights Watch  засудила систематичні  арешти та катування, здійснені Палестинською адміністрацією  та рухом Хамас в секторі Гази.

Про це пише Aljazeera із посиланням на доповідь Human Rights Watch.

«Human Rights Watch  засудила систематичні  арешти та катування, здійснені Палестинською адміністрацією  на окупованому Західному березі та рухом Хамас у секторі Гази», - йдеться у повідомленні.

У доповіді, опублікованій у вівторок, міжнародна правозахисна група зажадала, щоб палестинська влада покарала відповідальних осіб, а також закликала міжнародних донорів палестинської адміністрації призупинити надання допомоги установам, пов'язаним зі зловживаннями, доки не будуть вжиті заходи щодо їх усунення.

"Палестинський уряд та Хамас використовують затримання, щоб покарати критиків та стримувати їх та інших людей від подальшої активності", - зазначено в доповіді. 

Читайте також: На кордоні Ізраїлю з Сектором Гази поранені 130 палестинців

Висновки доповіді були відхилені як Палестинським урядом, так і рухом "Хамас" як неточні та "упереджені".

Як зазначається, звіт став результатом дворічного розслідування 86 справ та інтерв'ю з 147 людьми, які в основному були колишніми затриманими, членами родин, адвокатами або представниками неурядових організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-