США перевірять всі аргументи Ер-Ріяда щодо вбивства Хашоггі – радник Трампа

США перевірять всі аргументи Ер-Ріяда щодо вбивства Хашоггі – радник Трампа

Укрінформ
Радник і водночас зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер заявив, що американська сторона не сформувала остаточної позиції щодо справи вбитого журналіста Хашоггі і порадив Ер-Ріяду бути більш прозорим.

Про це він заявив у інтерв'ю американському телеканалу CNN, що вийшло в понеділок.

"Джаред Кушнер заявив у понеділок, що він порадив Мохаммеду бін Салману (наслідному принцу Саудівської Аравії – ред.) бути повністю прозорим у розслідуванні смерті саудівського журналіста", - зауважив телеканал.

Кушнер, який має тісні бізнес-інтереси з принцем Салманом, а також родинний зв'язок з президентом США, і який постійно виступав за збереження союзу США і Саудівської Аравії, наголосив, що факти, які надає саудівська сторона, треба ще перевірити.

"Ми отримуємо стільки фактів, скільки можемо", - цитує телеканал слова радника президента. Однак, за його словами, в адміністрації мають намір визначити, "які факти є достовірними".

Як повідомляв Укрінформ, саудівський журналіст Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до консульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Читайте також: Після вбивства Хашоггі з консульства вийшов двійник в його одязі - CNN

Пізніше слідчі встановили, що він був убитий, а його тіло було розчленовано та вивезено з дипустанови. Для того, щоб приховати сліди злочину, з консульства вийшов інший чоловік, переодягнутий у одяг Хашоггі. Саудівська сторона згодом визнала, що журналіст, який критикував уряд королівства, був убитий в консульстві під час сутички з людьми, які перебували в приміщенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-