Після вбивства Хашоггі з консульства вийшов двійник в його одязі - CNN

Після вбивства Хашоггі з консульства вийшов двійник в його одязі - CNN

Укрінформ
Один із 15 підозрюваних у вбивстві журналіста Джамаля Хашоггі в консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі переодягнувся в його одяг в день вбивства та вийшов із дипустанови як двійник Хашоггі, щоб замести сліди злочину.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"CNN отримав ексклюзивні записи правоохоронних органів з камер відеоспостереження, що є частиною розслідування турецького уряду, на яких, ймовірно, зафіксований чоловік, який залишив консульство через чорний вхід, одягнений в одяг Хашоггі, із фальшивою бородою та в окулярах", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цього ж чоловіка помітили біля Блакитної мечеті через кілька годин після того, як Хашоггі бачили востаннє, коли він заходив до консульства 2 жовтня.

Чоловік на відео, ідентифікований як Мустафа аль-Мадані, був нібито частиною групи, яку відправили вбити журналіста під час його візиту до консульства Саудівської Аравії, повідомляє телеканал.

За словами турецького високопосадовця, відео свідчить про те, що Мадані прибув до Стамбула, щоб виступити в ролі двійника Хашоггі. До консульства підозрюваний зайшов разом зі своїм спільником.

Читайте також: Глава саудівського МЗС назвав убивство Хашоггі "величезною помилкою"

Як повідомлялося, Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства у Стамбулі. Турецьке слідство заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розчленовано і вивезено.

Пізніше, за даними ЗМІ, керівники Саудівської Аравії визнали, що журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві. Саудівський прокурор заявив, що журналіста було вбито під час конфлікту з людьми, яких він зустрів у консульстві. Зокрема, за його словами, між цими людьми і Хашоггі сталася сварка і почалася бійка, під час якої його убили.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-