Євросоюз наполягає на ретельному розслідуванні вбивства Хашоггі

Євросоюз наполягає на ретельному розслідуванні вбивства Хашоггі

Укрінформ
Євросоюз вимагає проведення ретельного та незалежного розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила Високий представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні. 

"Обставини загибелі Джамаля Хашоггі, які зараз з’ясовуються, є дуже тривожними, включаючи шокуюче порушення Віденської конвенції 1963 року щодо консульських відносин та, зокрема, статті 55 цього документа. Європейський Союз, як і всі його партнери, наполягає на необхідності продовжувати ретельне, компетентне та прозоре розслідування, з'ясувати обставини вбивства та забезпечити повну відповідальність для тих, хто був до цього причетний. Пам'ять про Джамаля Хашоггі, родина журналіста та його друзі заслуговують на правосуддя", - підкреслюється в заяві.

Могеріні висловила співчуття родині та друзям убитого саудівського журналіста.

"Ми підтверджуємо наші зобов’язання щодо дотримання свободи преси та захисту журналістів по всьому світу", - наголошується у заяві.

Читайте також: Справа Хашоггі: Канада не повірила версії Саудівської Аравії

Як повідомлялося, Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства у Стамбулі. Турецьке слідство заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розчленовано і вивезено.

Пізніше, за даними ЗМІ, керівники Саудівської Аравії визнали, що журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві. Саудівський прокурор заявив, що журналіста було вбито під час конфлікту з людьми, яких він зустрів у консульстві. Зокрема, за його словами, між цими людьми і Хашоггі сталася сварка і почалася бійка, під час якої його було вбито.

Президент США Дональд Трамп висловив довіру до версії Ер-Ріяда про "випадкове вбивство" журналіста.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-